Att sköta om en fastighet är ett tidskrävande jobb. Dels måste fastigheten underhållas invändigt och utvändigt, men även ekonomiska och juridiska aspekter måste tas i beaktning. Som tur är finns det hjälp att anlita för att minska de betungande uppgifterna, exempelvis teknisk förvaltning eller ommålning av fasaden. Här kan du läsa mer om hur du bäst sköter om fastigheten i Malmö.

Anlita experter inom fastighetsförvaltning

Fastighetsförvaltning tar mycket tid för styrelsen och andra inblandande. Genom att anlita professionell fastighetsförvaltning i Malmö kan styrelsen få hjälp med betungande uppgifter. Företaget Nabo kan exempelvis anlitas inom följande områden:

  • Teknisk förvaltning
  • Ekonomisk förvaltning
  • Fastighetsservice
  • Fastighetsjuridik

Nabos tjänster är särskilt lämpliga för föreningar som vill ha kompetens och kunskap från en och samma fastighetsförvaltare. Tack vare företagets många tjänster kan föreningen få hjälp med i princip allt som har med förvaltning att göra. Teknisk förvaltning innebär bland annat löpande skötsel och underhållsplanering för att säkerställa fastighetens skick och värde. Den ekonomiska och juridiska förvaltningen inkluderar bland annat finansierings- och skattefrågor samt tillgång till jurister med expertis inom fastighetsrätt, entreprenadrätt och avtalsrätt. Tack vara Nabos enkla digitala lösningar frigörs tid och styrelsen får mer tid över till andra viktiga frågor.

Måla om fasaden regelbundet

Fasaden är viktig del av fastigheten och måste därför underhållas regelbundet. Att måla om fasaden har många fördelar. Dels är det estetiskt tilltalande att ha en nymålad fasad som skapar en trivsam och fräsch atmosfär. En sliten, skadad eller solblekt fasad gör att fastigheten ser gammal och misskött ut. Genom att måla om fasaden kan värdet på hela fastigheten höjas.

En välmålad och välskött fasad handlar dock inte bara om utseendet. Det är också viktigt att sköta om fasaden för att minska risken för mögel, fukt och röta. Färgen kan även skydda mot solens strålar, vind och andra väderförhållanden som kan slita på byggnaden. Valet av färg och material spelar därför stor roll och det är viktigt att ommålningen sker på rätt sätt. Därför är det alltid en bra idé att jämföra olika målerifirmor inför ett större måleriprojekt. Anlita en professionell målerifirma som ser till att fasaden blir både vacker och hållbar.

Tänk på att det kan behövas bygglov för att måla om fasaden på en fastighet. Vissa byggnader, exempelvis en- och tvåbostadshus och tillhörande byggnader, behöver i vissa fall inget bygglov för att måla om fasaden, givet att den nya färgen inte väsentligt ändrar byggnadens eller områdets karaktär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *