Tycker du om att måla?

Nu är sommaren här och utespa är populärare än någonsin. Man kan redan se trädäck med runda och fyrkantiga utespa, eller de som bygger trädäck och sätter upp ett utespa i sin trädgård. Ett huvud sticker upp ur vattnet. Någon har sitt utespa på verandadäcket. Det är spännande med alla modeller som finns, i trä såväl som tjockare plast i träimitation eller gummi. Bakom ditt utespa kan du ha en vinklad trävägg som du kan betsa eller måla i en färg som matchar huset eller trädgården.

Måla runt ditt utespa

Om ditt utespa ska placeras i anslutning till huset blir det snyggt om du målar den vinklade vikväggen i samma färg som huset. Har du däremot en separat berså eller annan plats på tomten där du anlägger ditt spa kan du välja fritt utifrån känsla och växtlighet.

Rätt färg är viktigt. Oftast rekommenderas alkydoljefärg för målning av utemöbler. Det brukar anges på burken att färgen är lämpad för snickerier utomhus, det kan ibland anges som ”fönsterfärg”. Om du valt en vikvägg i trä är detta en perfekt färg.

Underarbetet viktigt

Tänk på underarbetet innan du börjar att måla. Det ska vara rent och slätt. Om du valt att måla för att få en heltäckande färg ska du först grundmåla ytan, ett eller två lager. För det mesta behöver du inte vattenavvisande färg till detta eftersom väggen bara fungerar som en fond bakom ditt utespa.

Köp ett bra utespa

På våren svämmas vi över av annonser där företag säljer pooler och utespa, frågan är hur väljer man ut sitt spa bland alla dessa? Egentligen handlar det om att välja den mest kunniga leverantören som kan vara ett stöd och ge goda råd. Rörfokus är ett säkert kort. Här kan du prata med kunnig personal som har gedigen erfarenhet av badrum, badrumsrenoveringar och allt som har med rörkoppling att göra. Rörfokus har också ett mycket stort sortiment av utespa i alla prisklasser, vilket innebär att alla kan ha råd med detta.

Snygga utespa-modeller

Smaken är förstås olika och på Rörfokus online finns det hur många snygga utespa-modeller som helst. Rörfokus har också en stor fysisk butik i Gävle. Exempel på snygga utespa-modeller är M-Spa Bergen Comfort C-BE061 och M-Spa Mono Frame F-MO061.

Bergen-modellen ser solid och kraftig ut, men förvånande nog blåser den upp sig själv på fem minuter. Den har plats för 5-6 personer och har en timer för energibesparing. Momo Frame har även ozonrening. Dessa utespa är superläckra kandidater i ett stort sortiment som gör det mycket svårt att välja. På Rörfokus får du två års garanti på ett utespa.

Tänk på att inte köpa ett utespa i för ljus färg eller i en färg som reflekterar solljuset, det kan bli mycket jobbigt för ögonen. Välj dämpade färger som är tonade, grå eller svarta så skapar du en lugn och trivsam miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *