Har du bestämt dig för att sluta jobba hemifrån och hyra kontor eller har du kanske redan ett kontor som du vill fräscha upp till det yttersta? Idag spenderar vi nästan fler timmar på arbetsplatsen än vad vi gör i det egna hemmet och då är det naturligtvis viktigt att det känns fräscht och fint. Med lite färg på väggarna kan du pigga upp vilket kontor som helst och här berättar vi hur!

Har du valt att hyra kontor är det viktigt att du först kontrollerar vad som gäller och vad du får och inte får göra. Att hyra eget kontor är ett mycket praktiskt sätt för dig att ta hand om ditt företag, utan att behöva vara inlåst i hemmet. Dock innebär det att du inte äger lokalen. Innan du sätter igång med målarfärg rekommenderar vi att du pratar med hyresvärden och får ett skriftligt godkännande. Har du ett alldeles eget kontor i en egen lokal (eller i ditt hem) kan du själv bestämma hur väggarna ska se ut. Här nedan har vi listat våra bästa knep på hur du lyckas med ommålningen på bästa sätt.

Måla om på kontoret – en checklista

Oavsett om du har målat om tidigare eller inte finns det flera saker som är viktiga att komma ihåg. Du vill naturligtvis få ett resultat som du är nöjd med och som får kontoret att kännas uppiffat. Att måla om är ett mycket snabbt och enkelt sätt för dig att skapa stor förändring och det bästa är att du inte behöver någon kunskap eller utbildning.

1. Verktyg och material

För att du ska kunna måla om gäller det att du har rätt verktyg och material Målarfärg är naturligtvis givet, men du behöver också ha tillgång till roller och tråg, penslar (i olika storlekar), rörpinne för att blanda färgen ordentligt, maskeringstejp till lister och fönster, tygdukar för att täcka över möbler, trappstege, golvpapp och trasor för spill. Se till att du har allt material som du behöver för att kunna måla med ett så fackmannamässigt resultat som möjligt.

2. Välj rätt färg

Det finns mängder med fina färger att välja mellan och här är det din personliga smak som måste få bestämma. Har du valt att hyra kontor kan det dock finnas vissa regler som du behöver anpassa dig efter, t.ex. endast neutrala färger. Se till att du väljer en färg som du inte bara kommer trivas med nu, utan som även faller dig i smaken om några år.

3. Slarva inte med förarbetet

Förarbete är sällan roligt, men det är ett måste om du vill ha ett bra resultat. Se till att du rengör väggarna noga om de är målade och spackla igen hål och fula märken. Finns det spikar eller skruvar ska du naturligtvis se till att ta bort dessa innan. Här bör du även använda dig av maskeringstejpen för att tejpa kring alla lister. På så sätt förhindrar du att kladda färg där den inte ska vara och får ett finare helhetsintryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *