När du ska göra om hemma behöver du inte bara måla väggarna och taket. Alla snickerier så som dörrkarmar och liknande behöver också få sig en uppfräschning. Snickerier som lister och karmar utsätts också för väldigt mycket smuts och fett. Om du målar dessa kommer ett rum genast se mycket fräschare ut. När man pratar om snickerier brukar man även prata om gamla trämöbler som till exempel stolar och skåp.

Ge nytt liv åt gamla möbler

Om du har en gammal trämöbel hemma är din första tanke kanske att slänga den. Men med lite färg och eventuellt lite nytt tyg kan den faktiskt få helt nytt liv. Då sparar du inte bara pengar på att köpa nya stolar, du gör också en tjänst för miljön. En stor del av miljödebatten handlar om hur vi ska minska på vårt konsumerande och börja återvinna mera. Det omfattar även möbler av olika slag.

En annan fördel är att du har möjlighet att sätta din egen prägel på dina möbler. Du kan låta din personliga stil synas i möblerna. Om du vill ha en stol som ingen annan har kan du alltid måla den i någon rolig färg som verkligen sticker ut. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Det ger möblerna en uppfräschning

Slitna och gamla möbler kan faktiskt dra ner ett helt rum. Genom att måla om dem ger du inte bara möblerna nytt liv, det kommer att förändra känslan i hela rummet. En så enkel detalj kan göra mycket för att du ska trivas bättre i ditt hem. Ta gärna hjälp av en målarbutik för att få reda på vilken färg som passar bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *