Är du konstnärligt lagd eller bara tycker om att skissa motiv kan du enkelt dekorera dina väggar med egna alster. Med professionella redskap och bra material kan du enkelt designa och rita tapeter till hemmet.

Här får du tips på hur du skissar och dekorerar hemmet med egna alster. Häng med för bra inspiration!

Ta fram skisser

När du ska designa tapeter är tipset att använda bra pennor till att skissa ned dina första idéer med. Du kan exempelvis välja professionella tuschpennor på hlstore.com som gör det lätt att skissa motiv på papper. Tuschpennor på hlstore.com finns i många varianter och du gör bäst i att införskaffa olika modeller. Beroende på vilken typ av motiv och storlek på det du planerar att rita hittar du anpassade tuschpennor på hlstore.com. Skissa på några olika idéer och försök hitta ett motiv som passar bra till husets övriga miljö och dekoration. Eller varför inte inreda hemmakontoret med egendesignade tapeter!

Fördelen när du handlar tuschpennor på hlstore.com är att du även har andra tillbehör på samma webbplats. Till exempel målardukar och ljusbord som underlättar skissandet.

Bestäm kulörer och nyanser

När du skissar är det i regel med en enkel färg och du har ett stort urval av tuschpennor på hlstore.com som fungerar till enkelt svart skissande. När du har grunden färdig är det dock viktigt att se över det framtida färgvalet. Det vill säga om tapeterna ska tryckas i färg eller endast som nuvarande skissmotiv, i svart mot vit bakgrund.

Tipset är att skissa samma motiv ett par gånger för att se om det kan passa att färglägga eller inte. Det är onödigt att printa ut färdiga tapeter i varje variant, men du kan eventuellt skriva ut motivet på ett större pappersmotiv och testa mot dina väggar. Du hittar tuschpennor på hlstore.com som passar för de flesta typer av papper och för större format.

Beställning och tryckeri

När du trycker upp egna tapeter betalar du normalt sett ett fast pris per kvadratmeter. Därför behöver du mäta dina väggar för att se hur mycket du ska beställa. Idag går det att lägga en order på egendesignade tapeter på nätet genom att scanna ditt motiv och sända in till tryckföretaget.

Normalt sett erbjuds du retuschering och du bör alltid få ett kostnadsförslag innan du bekräftar din beställning. Produktionstiden varierar beroende på hur många meter tapet du har behov för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *