Målare Gävle

Att färgsättning och målade fasader gör skillnad visar sig inte minst i stadsdelen Öster i Gävle. Här sträcker sig bilder på djur och människor upp på väggarna efter den stora upprustningen av bostadsområdet.

Lika viktigt som det är att hålla snyggt på utsidan är det att ha fina väggar inomhus. Oavsett om det är figurmålning på en utomhusvägg eller om innerväggar ska få nya tapet så är det en målare som behöver anlitas.

Under följande underrubriker hittar du information kring om det är värt att anlita målare eller om jobbet kan göras själv, hur du påverkar priset och hur du lättast hittar olika målare i Gävle.

Välkommen att sätta färg på tillvaron!

Anlita – eller måla själv?

Beroende på vad som ska målas behövs olika kompetens. Är det en innervägg i ett sovrum klarar de flesta av arbetet men är det våtrumsmålning eller fasadmålning på hög höjd blir det något svårare. Att köpa in tjänsten har tre tydliga fördelar. Det är Snabbare, Snyggare och Säkrare.

  • Snabbare

Det arbete som tar en vecka för en privatperson är ofta utfört på någon dag av en erfaren målare. Det handlar då inte främst om att målaren målar snabbare utan att förarbetet går snabbare tack vare erfarenhet och kompetens. Dessutom har de rätt material och anordningar som krävs.

Är det värt att ta ledigt en vecka från jobbet för att måla om huset – ta in offerter från målare i Gävle och ställ de två alternativen mot varandra.

  • Snyggare

Med kompetens och erfarenhet kommer även ett mycket gott resultat. På vissa väggar är inte resultat så noga. Men på andra väggar är det betydligt viktigare att ett gott resultat skapas. En fördel att anlita målare är även att garanti ingår på utfört arbete.

Är det värt ett lite sämre resultat men att du kan måla själv – eller behöver resultatet vara mycket högt?

  • Säkrare

Det kanske inte är många som tänker på säkerhetsaspekten när en målare anlitas. Men det är en av de stora fördelarna. Allt för många privatpersoner ramlar ner från stegar och skadar sig när de försökt måla om huset. Dessutom har fuktskador uppstått när man inte varit tillräckligt noga med våtrumsfärgen i badrummet.

Är det värt att vingla på en osäker stege eller att chansa vid badrumsrenoveringen – eller bör säkerheten prioriteras högt?

Påverka priset på arbetet

  • Lite mindre – Eller lite mer

 Bästa sättet att få bättre pris är att hålla nere antalet timmar som målaren behöver jobba. Detta genom att själv måla vissa väggar eller på annat sätt underlätta för arbetet.

Har du däremot ett väldigt litet jobb som ska utföras är risken att ingen målare vill åka hem till dig och utföra jobbet. Det kan ta 30 – 40 minuter att nå alla stadsdelar i Gävle och därmed är det knappast värt att åka ut om målaren enbart får 2 – 3 timmars jobb. Försök att samla ihop flera målningsjobb eller gå ihop med grannarna så att arbetet är större. Då kommer fler måleriföretag vara intresserade av att ta jobbet och det blir lättare att få in offerter.

  • Jämför offerter

Under rubriken nedan visas flera sätt att nå målare i Gävle för att ställa priset som de erbjuder mot varandra. Oavsett hur stort arbetet är finns alltså fördel i att kontakta flera företag och be om offert.

  • Se över ROT

Kontrollera att du har kvar ROT-avdrag att använda innan arbetet påbörjas. Det sker enkelt via Skatteverket.se. Har du inte möjlighet att göra avdrag kan detta läggas på annan vuxen person i hushållet. I annat fall finns fördel att vänta till kommande år med arbetet då ny ”pott” för avdrag tillförs vid första januari varje år.

Kom ihåg att ROT-avdrag enbart gäller arbete som sker i hemmet. Ska köksluckorna målas om är det alltså bättre att arbetet utförs i köket eller källaren än att de tas till en lokal i Gävle där målningen genomförs.

Hitta målare i Gävle

Vill du anlita en målare bör det inte vara speciellt svårt att få tag på kontaktuppgifter och få offert på det arbete som behöver utföras. Beroende på behov kan flera olika vägar väljas.

  • Via byggvaruhus

I Gävle finns ett par större byggvaruhus. En del vänder sig enbart till hantverkare medan andra säljer både till privatpersoner och företag. Många av dessa har samarbeten med lokala målare vilket gör att man kan få kontaktuppgifter direkt i butiken.

Ett alternativ är så kallade ”hantverksautomater”. Dessa står oftast i entrén och är en skärm där du anger vad du vill ha hjälp med samt dina personuppgifter. Denna information kommer sedan, helt automatiskt, att skickas till ett flertal målare runt om i Gävle. De kontaktar sedan dig med offert.

Fördelen är att du kan få offert från flera företag på en och samma gång.

  • Hos färgbutiker

Hos färgbutiken hittas allt inför kommande målning. Detta med allt från produkterna till kunskapen. Bland annat finns större färgbutiker på Näringen och på Kryddstigen. Dessa butiker har, i likhet med byggvaruhusen, samarbete med olika målare. Därmed går det generellt att få tips på hantverkare med gott rykte från dessa butiker.

Fördelen är att personal i färgbutiker har allra mest kunskap inom området. Här hittas även specialfärger och du kan få guidning som inte alltid kan ges på större och bredare byggvaruhus.

  • Offerttjänster

En ansökan – ger flera offerter. Det är en kort förklaring på hur offerttjänster fungerar. Du anger på hemsidan vad du vill ha för hjälp, när det ska utföras och hur stort det beräknas vara. Sedan ges informationen ut till de målare i Gävle som väljer att samarbeta med offerttjänsten. Inom någon dag har du offerter från flera håll vilket självklart är en smidig väg till lägre pris.

Fördelen är att du får en mängd offerter trots att bara ett enda formulär fylls i.

  • Via Google

Google är aldrig långt borta och genom att söka efter ”Målare i Gävle” visas både reklam för målare, karta över var företagen är belägna och ett sökresultat med flera företag listade. Ett enkelt sätt att snabbt få fram kontaktuppgifter till flera företag så att flera offerter kan begäras in.

Fördelen är att du själv väljer vilka företag som ska kontaktas och att du kan göra bakgrundskontroll på dessa i förväg.